Kunskapsdatabas: Bredband
Etikregler på internet
Postad av Tomas Larsson på 10 February 2014 12:15

Etikregler på internet

1. Abonnemanget är personligt vilket innebär att du ansvarar för allt som utförs på ditt abonnemang hos BDTV.

2. Ur säkerhetssynpunkt kan bredband och internet betraktas som helt öppna och oskyddade.
    Räkna därför alltid med att det finns risk för att obehöriga kan ta del av den trafik som inte är krypterad.

3. Idag är vi mer och mer beroende av en väl fungerande e-post.
    Ditt mailkonto är högintressant för internets mörkare aktörer som vill använda detta för att skicka mass-mail eller begå bedrägerier.
    Ditt lösenordet för e-post måste därför alltid hållas skyddat.
    Klicka inte på obekanta länkar i e-post, känner du inte igen mailet eller det verkar vara fel Släng mailet.

Kontakta omedelbart BDTV om du, misstänker att någon obehörig fått vetskap om ditt lösenord.
    BDTV kommer aldrig att efterfråga ditt lösenord via e-post, webbformulär eller annat.

4. Du är ansvarig för allt som är knutna till ditt abonnemang, meddelanden, inlägg i konferenser, chatt, news eller e-post och liknande.
    Du ska följa svensk lag, sedvanlig moral och den allmänna etik som gäller för privat användning av internet, så kallad netikett.

Säkerhet på Internet

När du använder Internet finns flera saker du bör tänka på för att höja säkerheten för dig själv och andra på nätet:

• Ha alltid ett uppdaterat virusskydd samt brandvägg på din dator.
  • Får du ett e-postmeddelande där du uppmanas att lämna ut inloggningsuppgifter till din e-post, inloggningsuppgifter till andra sajter, din internetbank eller uppgifter om dina betalkort kan du utgå från att detta är ett försök att lura dig, ett försök till så kallat nätfiske.
  • Om ett erbjudande på internet verkar vara för bra för att vara sant, då är det det.
  • Se till att alltid ha din webbläsare uppdaterad till den senaste versionen.

• Var misstänksam på internet, det är inte sannolikt att någon kan förbättra din dator genom att ett program installeras gratis. Detta är troligen ett försök att få dig att betala för låtsasprogram som optimerar din dator eller tar bort icke existerande virus.